Pripadnici bjelopoljske Službe zaštite i spašavanja uredno vrše dezinfekciju javnih površina
Foto: Kodex.me

I na gradskoj pijaci nove mjere

Pripadnici bjelopoljske Službe zaštite i spašavanja uredno vrše dezinfekciju javnih površina

Pripadnici bjelopoljske Službe zaštite i spašavanja uredno vrše dezinfekciju javnih površina.

Pored dezinfekcije hlorisanom vodom kruga kod Opšte bolnice, Doma starih , Doma zdravlja i većih trgovina danas poslijepodne dezinfikovanse su i javne površine užeg gradskog jezera i ulice u vìše naselja.

Dezinfekcija se radi na osnovu naredbe Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje a u skladu sa mjerama zaštite pojave i širenja novog korona virusa.

Nove mjere i na gradskoj pijaci

Opštinski tim zaštite i spašavanja naložio je sprovođenje mjera koje se odnose na trgovinu na zelenoj i mliječnoj pijaci.

"Shodno Naredbi NKT za preduzimanje privremenih mjera, radi sprječavanja unošenja u zemlju, suzbijanja i sprječavanja širenja korona virusa, Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Opštine Bijelo Polje je dana 21.03.2020.g. naložio sprovođenje mjera koje se odnose na trgovinu na zelenoj i mliječnoj pijaci", saopšteno je iz Doo. Komunalno Lim.

Kako su istakli, svi prodavci i kupci koji ulaze i trguju na pijaci, dužni su nositi  zaštitnu masku  i rukavice,

"Nakon ulaska u pijacu, kupci su dužni da održavaju socijalnu distancu jedni od drugih najmanje 2 m, uz obavezno izbjegavanje svakog fizičkog kontakta
Nalaže se ograničen pristup gradskoj pijaci – jedna osoba na 10 m2", iz Komunalnog.

Sprovođenje navedenih mjera kontrolisaće Komunalna policija i Komunalna inspekcija Opštine Bijelo Polje a protiv prekršioca istih preduzimaće zakonom predviđene mjere

"Zbog potencijalne opasnosti od širenja korona virusa i potrebe da zaštitimo živote svih nas, unaprijed zahvaljujemo svim građanima i  korisnicima naših  usluga na razumijevanju, zbog uvođenja ove privremene mjere", navodi se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.