U BiH peti smrtni slučaj od koronavirusa, ukupno zaraženih 258
Ilustracija

U BiH peti smrtni slučaj od koronavirusa, ukupno zaraženih 258

Muškarac (64) iz Gruda preminuo je danas popodne u bolnici u Mostaru i peta je žrtva koronavirusa u Bosni i Hercegovini.

Kako je za Hinu kazao direktor bolnice, pacijent je preminuo popodne bolnici u tome gradu. Imao je tešku upalu pluća i nekoliko dana bio je spojen na respirator.

On je u bolnicu dovezen u teškom stanju, a u njegovoj porodici zaraženi su supruga i sin, kao i kućni prijatelj.

U izolacijskom dijelu mostarske bolnice je deset pacijenata od kojih je četvoro priključeno na respiratore i teškog su zdravstvenog stanja.

Do danas u BiH je ukupno zaraženo 258 osoba, pet se oporavilo, a pet je umrlih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.