Hirurzi, ginekolozi, instrumentari i babice iz barske bolnice poslati u izolaciju
Foto: barinfo.me

IJZ

Hirurzi, ginekolozi, instrumentari i babice iz barske bolnice poslati u izolaciju

Hirurge, ginekologe, instrumentare i babice sa odjeljenja hirurgije i ginekologije barske bolnice, Institut za javno zdravlje poslao je u izolaciju, nakon što je ustanovljeno da je jedan ljekar zaražen koronavirusom.

Šef Kriznog medicinskog štaba koje je formiralo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti Ranko Lazović, rekao je za Radio Bar i Bar Info da će odjeljenja hirurgije i ginekologije voditi sedam medicinskih radnika.

„Po jedan ginekolog, hirurg i anesteziolog, dva instrumentara i jedna babica već su krenuli prema Baru i oni će pokrivati barsku bolnicu u narednih 14 dana", kazao je Lazović, prenosi MINA.

On je objasnio da će sve instrukcije trudnicama dati ginekolog kada bude došao, a za ostala epidemiološka pitanja zadužen je Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje.

Grupi ljekara i medicinskih radnika Opšte bolnice u Baru određena je mjera kućne izolacije. Oni su uzorkovani, kao i pacijenti zaraženog ljekara, a rezultati se očekuju do kraja dana ili najkasnije ujutro.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.