U svijetu do danas zabilježeno preko 614.000 slučajeva koronavirusa, više od 28.000 preminulo
Ilustracija

U svijetu do danas zabilježeno preko 614.000 slučajeva koronavirusa, više od 28.000 preminulo

U svijetu je do danas zabilježeno preko 614.000 slučajeva koronavirusa uz više od 28.000 smrtnih slučajeva.

U Italiji je u jednom danu od posljedica koronovirusa preminulo 969 ljudi.

Takvi podaci nisu do sad zabilježeni ni u jednoj državi.

Broj preminulih raste i u Španiji, broj žrtava popeo se na više od 5.690 ljudi, a ministarstvo zdravstva sprema se da narednih dana zaposli strane zdravstvene radnike. U poslednja 24 sata u Španiji je umrlo više od 800 ljudi.

Koliko je tamo situacija dramatična, pokazuju i snimci pretrepanih bolnica. Španija je prestigla Kinu po broju ukupno preminulih, više žrtava ima samo Italija, ali ljekare tješi to što procenat umrlih već tri dana ne raste.

Poslednje brojke iz Italije takođe su dramatične. U poslednja 24 sata preminulo je 969 osoba, a zabilježeno je 5900 novih slučajeva, prenosi N1.

To je najveći broj preminulih osoba u jednom danu, objavio je tamošnji štab koji upozorova da Italiju tek čeka vrhunac epidemije.

Na prvo mjesto po broju zaraženih izbile su SAD sa više od 104 hiljade registrovanih bolesnika.

SAD se suočavaju i sa ekonomskim posledicama pandemije - rekordnim povećanjem broja nezaposlenih.

U samo nedjelju dana pomoć za nezaposlene zatražilo je tri miliona i tristotine hiljada Amerikanaca, što je najgori nedjeljni rezultat u istoriji i pet puta veći od dosad najvećeg zabilježenog.

Na snagu stupa i istorijski paket pomoći kojim će da se mobiliše 2.000 milijardi dolara, a trebalo bi da omogući američkoj ekonomiji da izbjegne trajnu recesiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.