Stadion Reala postaje skladište medicinske opreme
Santjago Bernabeu

Santjago Bernabeu

Stadion Reala postaje skladište medicinske opreme

Stadion fudbalskog kluba Real Madrid, Santjago Bernabeu pretvoriće se u skladište za čuvanje donacija medicinskog materijala u borbi protiv pandemije koronavirusa.

“Hvala Real Madridu na veoma važnom doprinosu u borbi protiv korona virusa i pomoći da se spasu životi”, izjavila je španska političarka Dijas Ajuso, koja predsjednica komune Madrida.

Real Madrid, koji je i sam donirao značajna novčana sredstva za medicinski materijal, saopštio je da će privatne donacije biti donošene na stadion, odakle će ih poslije vlasti distribuirati u bolnice.

Španija ima 56.188 slučajeva zaraze i više od četiri hiljade mrtvih od posljedica korona virusa. Sportisti i klubovi, biznismeni, razne organizacije i drugi doniraju veliki novac u Španiji u borbi protiv korona virusa.

Najsvjetliji primjer je drugoligaški klub Almerija, koji je uplatio 1,2 miliona eura za borbu protiv širenja virusa.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.