Četiri muškarca uhapšena za pokušaj ubistva Vukotića
Vikotić, foto: Instagram

Htjeli da ga otruju cijanidom

Četiri muškarca uhapšena za pokušaj ubistva Vukotića

Četvorica muškaraca koji su uhapšeni zbog sumnje da su cijanidom preko hrane htjeli da smrtno otruju Kotoranina Jovana Vukotića spremili su deset miligrama cijanida, što je sto puta više od smrtonosne doze, piše Blic.

Špric sa cijanidom nađen je kod D.B., D.M., J.N. i M.N., i to nakon što ih je policiji prijavio komšija Vukotićeve djevojke Dejane Živković, prenosi pomenuti portal.

Kako saznaje “Ekspres“, četvorica osumnjičenih su Beograđani i povezani su sa kriminalnom grupom čija je baza na Vračaru.

“Istraga se vodi protiv D.B., D .M., J.N. i M.N. zbog nedozvoljenog nošenja oružja, imajući u vidu da je prilikom hapšenja kod njih pronađeno nekoliko pištolja. Osumnjičeni D.M. se tereti i za napad na službeno lice prilikom hapšenja”, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Kako je ranije potvrđeno Danu, osumnjičeni su bili obučeni u policijske uniforme, a u ulicu su došli sivom “škodom“ koju inače koriste policijski inspektori u civilu.

Kako prenosi Blic, komšija Dejane Živković je primijetio četvoricu policajaca koji su mu izgledali sumnjivo i pozvao je centralu MUP-a. Na lice mjesta je stigla interventna jedinica, čiji su službenici pomislili da se radi o njihovim kolegama jer su osumnjičeni imali prsluke i kačketa UKP-a, kao i policijske značke.

Nakon legitimisanja, pretreseno je vozilo “škoda“, gdje je nađeno oružje i špric sa sumnjivom tečnošću, za koju se utvrdilo da se radi o natrijum-cijanidu.

“Daljom istragom utvrđeno je da su četvorica osumnjičenih u toj ulici čekali Vukotićevu djevojku sa ciljem da natrijum-cijanid ubrizgaju u hranu koju je ona trebalo da odnese u zatvor. Oni su uhapšeni prije nego što je Živkovićeva izašla iz stana, ali se pretpostavlja da im je plan bio da cijanid, u navodnoj policijskoj kontroli, tajno poprskaju po hrani. Da su uspjeli u realizaciji plana, Vukotić ne bi imao šanse da preživi, a njegova smrt izgledala bi kao srčani udar”, kazao je za „Ekspres“ izvor upućen u istragu.

Vukotić, kojeg policija označava kao jednog od vođa „škaljarskog klana“, nalazi se u ekstradicionom pritvoru u Beogradu i čeka da bude izručen Crnoj Gori nakon što je Ministarstvo pravde Srbije odobrilo njegovo izručenje.

Crna Gora potražuje Kotoranina radi vođenja krivičnog postupka pred podgoričkim Višim sudom zbog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.