Vaterpolisti Mađarske šampioni Evrope
Foto:B92

Vaterpolisti Mađarske šampioni Evrope

Vaterpolo reprezentacija Mađarske osvojila je večeras Evropsko prvenstvo u Budimpešti, pošto je u finalu posle peteraca pobijedila Španiju sa 14:13 (1:3, 3:0, 2:2, 3:4, 5:4).

U ekipi Mađarske po dva gola postigli su Kristijan Manherc, Djerdjo Zalanki i Deneš Varga. Po jedan pogodak postigli su Danijel Andjal, Marton Đerđi Vamoš i Balaž Haraj.

U ekipi Španije najefikasniji je bio Alberto Munaris sa tri gola, a Blaj Malarah postigao je dva. Po gol su postigli Alvaro Granados Ortega, Mark Larumbe, Roher Tahul i Felipe Perone.

Španija je bolje počela utakmicu, povela je sa 3:1, ali su domaći uspjeli da preokrenu na 4:3. Posle toga igralo se gol za gol, Mađarska je vodila, a Španija je uspijevala da izjednači, pa je utakmica završena neriješeno, 9:9.

Obje ekipe su bile precizne u prve četiri serije za 13:13. Pobjedonosni gol za Mađarsku postigao je Djerjo Zalanki. Posle njega peterac u španskom timu šutirao je Alvaro Granados Ortega, a golman Soma Vogel odbranio je peterac.

To je 13. titula evropskog prvaka za Mađarsku, a prva od 1999. godine u Firenci.

Španija nikada nije bila prvak Evrope, a večeras je osvojila treću srebrnu medalju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.