DPS PG: Litija u Podgorici pokazala da su protesti politički a ne vjerski skupovi

DPS PG: Litija u Podgorici pokazala da su protesti politički a ne vjerski skupovi

Večerašnja litija u Podgorici pokazala je da su protesti protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnog položaja vjerskih zajednica sada i de facto partijski i politički a ne vjerski skupovi, ocijenio je Odbor DPS Glavnog grada u saopštenju.

Da je to tako, navode, najbolje se moglo vidjeti po političkim porukama, uvredama na račun predsjednika države, verbalnoj „odbrani“ Kosova kao i po ikonografiji koju su predstavljale isključivo srpske zastave.

"Dakle, više je nego jasno da je Demokratski front kolovođa ovih protesta. To je indirektno potvrdio i Andrija Mandić na današnjoj pres konferenciji kazavši da su na protestima gotovo samo pristalice DF-a. Ostatak čine malobrojne pristalice Ujedinjene, Prave Crne Gore i SNP-a i Demokrata.Dakle, nakon skoro dvadesetak dana prikrivanja, i skrivanja iza forme vjerskog skupa, večeras je pred građanima na jasan način demonstrirano, a to je i sam lider DF potvrdio, da je krajnji cilj, smjena vlasti, promjena strateškog političkog kursa i uspostavljanje onog po mjeri Andrije Mandića, Milana Kneževića i njihovih ideoloških istomišljenika. To, međutim, građani Crne Gore i državni organi neće dozvoliti.", stoji u saopštenju DPSa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.