Perović: Molimo našu braću koja su juče išla drugim ulicama Cetinja da dođu ovdje da se pomole zajedno sa nama
Hiljade vjenrika na litiji u Bijelom Polju, foto: Marko Obradović

Litije i molebani u više cg gradova

Perović: Molimo našu braću koja su juče išla drugim ulicama Cetinja da dođu ovdje da se pomole zajedno sa nama

I večeras su u više crnogorskih gradova u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti održani molebani i litije.

Hiljade vjernika i večeras je molitvenim hodom pružilo podršku Mitropoliji crnogorsko primorskoj u Podgorici, Nikšiću, Bijelom Polju, Baru, Beranama, Plužinama, Kotoru, Pljevljima...

viberslika20200123185655

Podgorica, izvor:MCP

Episkop Metodije služio je večeras moleban Presvetoj Bogorodici u Cetinjskom manastiru.

Paroh cetinjski protojerej-stavrofor Gojko Perović, rektor Cetinjske Bogoslovije, pozvao je "braću koja su juče išla drugim ulicama da se pridruže borbi za bolju i pravednu Crnu Goru".

,,Molimo našu braću koja su juče išla drugim ulicama da dođu ovdje da se pomole zajedno sa nama jer nema nama molitve bez njih. Molim se Bogu da prva litija koja bude krenula cetinjskim ulicama iz Cetinjskog manastira bude zajedno sa njima. Da se zajednički pomolimo Bogu sa svojom braćom Cetinjanima jer nema nama molitve bez njih, niti ima njima Crne Gore bez nas.“

 

 

827751761021969078897455831536433026039808n

Cetinje, foto:MCP

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.