Dačić

"Na svaku mjeru iz Podgorice odgovorićemo recipročno"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će na svaku mjeru iz Crne Gore u vezi sa spornim Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, Srbija odgovoriti recipročno.

Dačić je na sjednici skupštinskog Odbora za spoljne poslove odbacio kao "apsolutnu neistinu" navode vlasti u Podgorici da Srbija podriva stabilnost Crne Gore.

"To je mantra da se za probleme uvijek optužuju Beograd i velikosrpski nacionalizam, što je apsolutno netačno. Srbija se ponašala konstruktivno. Mi smo spremni za svaku vrstu dijaloga, želimo dobre odnose sa Crnom Gorom", kazao je srpski ministar, prenosi Beta.

Navodeći da se na popisu 2011. godine, 29 odsto stanovnika Crne Gore izjasnilo kao Srbi, Dačić je kazao da je mnogo manji broj njih zaposlen u administraciji te zemlje.

"Znate da ne mogu da nabroje nijednog Srbina koji ima neku funkciju. Srba ima 29 odsto u Crnoj Gori, a prema njihovim podacima, u administraciji radi tek pet do osam odsto Srba", kazao je ministar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.