Vučić: Nisam saglasan sa argumentacijom Đukanovića o Zakonu
Aleksandar Vučić

Vučić: Nisam saglasan sa argumentacijom Đukanovića o Zakonu

Nisam saglasan sa argumentacijom koju je predsjednik Crne Gore iznio oko suštine Zakona o slobodi vjeroispovesti i njegove primjene.

To je izjavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio mogućnost da sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem razgovara o tome u Izraelu, gdje će obojica boraviti na obilježavanju 75. godišnjice oslobađanja Aušvica,prenosi Tanjug.

Upitan da li će prihvatiti poziv za posjetu Crnoj Gori I kada bi moglo doći do nje, Vučić je novinare u Davosu podsjetio da je i on uputio poziv Đukanoviću da posjeti Srbiju.

"Mnogo je važnije od toga da li ćemo doći u posjetu da se riješi problem i da se razgovara o tome kako da ga riješimo. Nisam saglasan sa argumentacijom koja je iznijeta oko suštine samog Zakona i njegove primjene. Ne zato što imam pravo da se miješam u unutrašnje stvari Crne Gore, već što se tiče srpskog naroda, njegove cjeline, i naše kulturne i istorijske baštine", objasnio je Vučić.

Kazao je da je, koliko zna, i Crna Gora dobila poziv da dođe u Izrael na obilježavanje 75. godišnjice oslobađanja Aušvica, i da su potvrdili dolazak.

Upitan da li Podgorica želi smirivanje situacije, rekao je da to ne zna, ali da misli da niko ne želi eskalaciju nasilja.

Ukazao je da su najavljeni razgovori mitropolita Amfilohija sa crnogorskim vlastima i da treba vidjeti kakav će biti ishod.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.