Kolić: Putujte, DPS-ovci, i ne brinite za manastire, džamije i katedrale
Kolić

Kolić: Putujte, DPS-ovci, i ne brinite za manastire, džamije i katedrale

Iz Demokratske partije socijalista šalju nepotpisana saopštenja očigledno zato što u svojim redovima više ne mogu naći nikoga ko bi pristao da potpiše saopštenje protiv crkava i vjerskih zajednica, saopštio je Dženan Kolić poslanik Demokrata.

Kako kaže, na to nije pristao čak ni Nikola Divanović, čijeg oca sliku kako drži tri prsta je dostavio Kolić uz reagovanje na saopštenje Savjeta Mladih DPSa.

"Kako tvrdite da moja saopštenja ne čita niko, kad vi, doduše – sa danom zakašnjenja, redovno odgovarate na njih? Jasno je zašto vam toliko dugo treba da mi odgovorite. Zato što govor mržnje treba brižljivo organizovati. Vjerovatno se, u međuvremenu trebalo pokonsultovati sa Vukom Draškovićem, vašim gostom sa Kongresa, koji je balijama, kako je nazivao Muslimane i Bošnjake, ustašama, kako je nazivao Hrvate, i Šiptarima, kako je nazivao Albance, prijetio da će ostati i bez ruku i bez barjaka. Mora da ga je takva prošlost i preporučila da ga pozovete na svoj Kongres, čisto da malo njime pokušate da plašite manjine u Crnoj Gori. Niko se, međutim, ne plaši političkih olupina iz devedesetih godina kojima ste nam, svima, zaboli prst u oči i zaprijetili ponavljanjem scenarija devedesetih kada je vaš predsjednik Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću sipao gorivo u tenkove za Srebrenicu, a kada su njegovi politički vršnjaci Vojislav Šešelj, Vuk Drašković, Novak Kilibarda, gle slučajnosti – sve najviđeniji gosti na Kongresu DPS-a, raspirivali mržnju prema svima koji nisu bili one nacije i konfesije kojoj su oni u tom trenutku pripadali. Nikakav vi diskontinuitet niste napravili od toga doba. Ne možete nikoga prevariti da jeste.", naveo je Kolić.

Ponovo je upitao i ko je u Nikšiću, minirao Hadži Ismailovu džamiju.

"Umjesto svog praznoslovlja koje plasirate u svojim jadosaopštenjima, odgovorite nam: ko je minirao Hadži Ismailovu džamiju i zašto krijete počinioce tog zlodjela?Pa vi ste na istoj liniji, u doslovnom i prenesenom značenju, sa tima, vama dobro poznatima, koji su minirali Hadži Ismailovu džamiju, a to dokazujete zatiranjem vakufske imovine kao i izbjegavanjem da ogromnu vakufsku imovinu vratite Islamskoj zajednici u Crnoj Gori.
Vaš Zakon o slobodi vjeroispovijesti nije ništa drugo nego nova mina u zidinama Hadži Ismailove džamije u Nikšiću, ali i Husein pašine džamije u Pljevljima, džamije Osmanagića u Podgorici, te Gradske džamije u mom Bijelom Polju. Ali, za razliku od devedesetih godina kada ste minirali samo džamije i katedrale, ovoga puta proširili ste polje svog djelovanja, pa ste naumili da postavite dinamit i pod zidine Cetinjskog manastira, manastira Ostrog, manastira Morača, Đurđevih stupova i svih ostalih svetinja po Crnoj Gori.Dobro vam je rekao hercegnovski efendija, vaš zakon je lakrdija, a ja bih dodao i smijurija, jer je „Zakon o slobodi vjeroispovijesti“, terminološki posmatrano, isto što i „drveno gvožđe“ ili „četvorouglasti krug“. ", naveo je Kolić.

On je u odgovoru DPSu  naveo i "da pokazuju da im ništa nije sveto i da su isti danas kao devedesetih. Nisu vam svete svetinje nijedne konfesije u Crnoj Gori".

"Putujte, DPS-ovci, i ne brinite za manastire, džamije i katedrale.", saopštio je Kolić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.