Crna Gora bogatija za tri instruktora sportskog ronjenja
Ilustracija

Crna Gora bogatija za tri instruktora sportskog ronjenja

Crnogorsko ronilaštvo bogatije je za još tri instruktora sportskog ronjenje i deset NITROX ronilaca.

U Bijeloj je održana obuka za osposobljavanje instruktora ronjenja i NITROX ronilaca sa gasnim mješavinama, a predsjednik Nastavne komisije Vesko Mijajlović je izjavio da ova obuka predstavlja nastavak dosadašnjih višegodišnjih osposobljavanja i usavršavanja iskusnih ronilaca, koja se organizuju u skladu sa međunarodnim standardima,piše Pobjeda.

Obuku za instruktora su završili Marija Jabučanin, diplomirani Arheolog iz Ministarstva kulture, Maksim Mandić, rukovodilac Vatrogasne jedinice iz Kotora, i Ranko Račić - ronilac iz kompanije Porto Montenegro.

Takođe, deset ronilaca je završilo obuku za tehničko ronjenje sa NITROX gasnim mješavinama, što će u budućnosti biti veoma važan ljudski resurs za ronjenje na velikim dubinama sa kojim naša država raspolaže, a samim tim oni su garancija za nova otkrića kulturnog nasleđa pod vodom, njegovu zaštitu i valorizaciju.

Među ovim roniocima, obuku je završio i Pedro Decapitani iz Brazila, koji boravi u Crnoj Gori. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.