UCG u kategoriji 800+ najboljih svjetskih univerziteta u oblasti fizičkih nauka

UCG u kategoriji 800+ najboljih svjetskih univerziteta u oblasti fizičkih nauka

Nakon što je u septembru objavljeno sveobuhvatno Times Higher Education rangiranje na kojem se, po prvi put, našao i Univerzitet Crne Gore, a u oktobru i Times Higher Education rangiranje u oblasti tehničko-tehnoloških nauka (Engineering & Technology), na kome je Univerzitet Crne Gore uvršten u kategoriju 601-800, na Times Higher Education rangiranju u oblasti fizičkih nauka (Physical Sciences) Univerzitet Crne Gore uvršten je u kategoriju 800+ među 1054 najbolja svjetska univerziteta.

Za osnov rangiranja, metodološki prilagođenog za fizičke nauke, je uzeto 13 indikatora koji daju sveobuhvatnu i izbalansiranu sliku pozicioniranja univerziteta na polju pet univerzitetskih misija: nastava, istraživanje, međunarodna prepoznatljivost, citiranost i prihodi od privrede, saopštio je UCG.

Rangiranje Univerziteta Crne Gore među 1054 najbolja svjetska univerziteta predstavlja veliki uspjeh budući da univerziteti moraju ispuniti visoke kriterijume da bi bili uvršteni na listu, i da mnogi drugi univerziteti koji su uvršteni u istu kategoriju imaju i desetostruko veći budžet od Univerziteta Crne Gore, ocjenjuju u toj instituciji.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.