URA: Marković da podnese ostavku zbog ekocida Crne Gore
Foto: URA

URA: Marković da podnese ostavku zbog ekocida Crne Gore

Ministarstvo održivog razvoja kojim je upravljao Pavle Radulović najveći je krivac za ponižavajući izvještaj u oblasti životne sredine od EU i stoga Duško Maraković mora slijediti primjer Radulovića i podnjeti ostavku zbog ekocida Crne Gore, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA.

"Ako to ne učini, biće jasno da njegova Vlada ciljano uništava Crnu Goru. Njegova vlada uništila je gotovo svako prirodno dobro zemlje. Od sjevera do mora građani su gerilski branili prirodne ljepote, a mnoge nijesu odoljele pod bahatošću i korumpiranošću državnih funkcionera", poručili su iz ove partije.

Kako dodaju Crna Gora stagnira, pa čak i uveliko nazaduje u mnogim oblastima što se tiče evropskih integracija i to pokazuje najnoviji izvještaj sa briselske adrese. Posebno je skandalozno to što u njemu stoje samo negativne ocjene što se tiče poglavlja 27 – Životna sredina i klimatske promjene.

Naglašavaju da u izvještaju stoji potvrda da su svi subjekti koji su skretali pažnju na devastaciju prirode Crne Gore bili u pravu i da zbog te činjenice mnogi moraju da ponesu odgovornost.

"U izvještaju stoji da je devastirana Tara, da se nacionalnim parkovima ne upravlja na dobar način, da su građani odbranili Crno jezero i Bukovicu od ekocida i da je Vlada to posmatrala slijepo. Da Vlada ignoriše inicijative i peticije za spas Sinjajevine, da je kvalitet vazduha poražavajući u svim gradovima, da se otpadom ne odnosimo na pravi način, da se resursom voda ne odnosimo na pohvalan način, da nemamo stručnjake za zaštitu životne sredine, da je krivolov u porastu i da MHe koje Vlada favorizuje nijesu za dobro životne sredine i građana", navode oni.

Iz URE kažu i da će nastaviti da se bave odbranom prirodnih bogatstava Crne Gore i da će o svemu ovome konsultacije zatražiti i od svojih partnera Evropskih Zelenih, zaključujući da Crna Gora sa DPS-om na vlasti nikada neće ući u Evropsku uniju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.