Realizuju 14 projekata vrijednih nekoliko miliona eura: Obnoviće najviše škola na sjeveru

Ambasada SAD i Ministarstvo prosvjete

Realizuju 14 projekata vrijednih nekoliko miliona eura: Obnoviće najviše škola na sjeveru

Ambasada SAD u Crnoj Gori u saradnji sa Ministarstvom prosvjete realizuje ukupno 14 projekata koji se odnose na obrazovnu infrastrukturu, čija je ukupna vrijednost nekoliko miliona eura, a u planu su novi projekti velike vrijednosti o čemu su razgovarali ministar prosvjete dr Damir Šehović i ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

 Šehović je saradnju sa Ambasadom SAD-a i značajne donacije koje se po tom osnovu opredjeljuju za crnogorski sistem obrazovanja, ocijenio kao potvrdu kvalitetnih, sadržajnih i prijateljskih odnosa dviju država.

On je zahvalio na ukupnoj podršci koju Crna Gora dobija od SAD-a, a posebno na podršci infrastrukturnim obrazovnim projektima i istakao da ona dolazi u trenutku kada i Vlada Crne Gore opredjeljuje najviše sredstava za obrazovanje ikada, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

22

Sagovornici su razgovarali o zajedničkim projektima koji su različitim fazama, od čega je značajan dio na sjeveru zemlje. Kako su najavili, u tom pravcu će se nastaviti, te će se kroz partnerstvo i donacije raditi najvećim dijelom na obnovi školske infrastrukture na sjeveru. 

Ambasadorka Rajnke je rekla da je imala zadovoljstvo da obiđe jedan od završenih projekata, OŠ “18. oktobar” na Bioču, gdje je urađena zamjena stolarije, novi toaleti kao i učionica za potrebe vrtića, te se na licu mjesta uvjeri da je ovaj projekat bio od velike koristi đacima i nastavnicima, ali i lokalnoj zajednici. Rajnke je izrazila zadovoljstvo zbog nastavka saradnje i, kako je istakla, više nego prijateljskih odnosa dviju država.

"Sagovornici su najavli da će u narednom periodu detaljnije upoznati javnost o svim postojećim, ali i novim projektima na kojima će se raditi, te zajednički obići objekte na kojima su radovi već završeni", saopšteno je iz Ministarstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.