Filmski centar Crne Gore gost festivala Balkan Beyond Borders u Grčkoj

Filmski centar Crne Gore gost festivala Balkan Beyond Borders u Grčkoj

Filmski centar Crne Gore ostvario je saradnju sa internacionalnim festivalom kratkometražnog filma “Balkan Beyond Borders”, koji se ove godine održavao u Atini, od 17. do 20. oktobra.

Internacionalni festival “Balkan Beyond Borders” je godišnji tematski festival kratkog filma, koji se svake godine održava u drugom balkanskom gradu, slavi balkansku raznolikost i podstiče publiku i stvaraoce na razmišljanje o gorućim savremenim temama kroz medijum kratkog filma.

Među kratkometražnim igranim filmovima, u programu ovogodišnjeg izdanja festivala, u netakmičarskoj selekciji posvećenoj partnerima, prikazana su dva kratkometražna filma iz Crne Gore – “Peloid”, reditelja Bojana Stijovića i “Glava puna radosti”, reditelja Branislava Milatovića, saopšteno je iz Filmskog centra Crne Gore.

Pored toga, u takmičarskoj selekciji, našao se i crnogorski film “Ogledalo”, Milana Tatara i Iva Lacmanovića.

Ispred Filmskog centra Crne Gore, gost festivala bila je Danijela Radulović, savjetnica za filmsku produkciju i komplementarne djelatnosti, koja je ujedno i ambasador festivala u Crnoj Gori.

Sa organizatorima festivala bilo je riječi o potencijalnom proširenju saradnje kroz organizovanje nekog od narednih izdanja festivala u Crnoj Gori, saopšteno je.

Sastanak je takođe organizovan i sa ambasadorkom Crne Gore u Grčkoj,  Anom Vukadinović, na kom su se razmatrale opcije unaprjeđenja i proširenja saradnje sa Grčkom u oblasti kinematografije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.