Vučić: Medvedeva posjeta potvrda prijateljskih odnosa
Vučić i Medvedev, foto: Tanjug

Vučić: Medvedeva posjeta potvrda prijateljskih odnosa

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da posjeta premijera Rusije Dmitrija Medvedeva Srbiji, povodom 75 od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, potvrđuje iskrene i prijateljske odnose između dvije zemlje i dva naroda.

Vučić je tokom susreta sa Medvedevim u Palati Srbija, koji je bio otvoren za novinare, rekao da treba jačati i razvijati ekonomske odnose.

"Ali, sve je u redu i po pitanju gasovoda, dok robna razmjena raste", rekao je Vučić, koji je zahvalio i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu i nezavisnosti Srbije.

Medvedev je rekao da mu je drago što je u gostima u Srbiji povodom obilježavanja 75 godina od oslobođenja Beograda.

On je naveo da je njegova posjeta počela prikazom spremnosti Vojske Srbije, te dodao da je to izvedeno dostojno i da odražava rast ekonomije Srbije i mogućnost da se povećaju njene borbene sposobnosti i bezbjednost.

"Čestitam vam i na tome. Vodili smo razgovore o ekonomiji, investicije rastu", rekao je Medvedev, koji je prenio pozdrave ruskog predsjednika Vučiću.

Nakon susreta je planirana razmjena poklona, kao i potpisanih bilateralnih dokumenata, a u 18.40 časova izjave za medije Vučića i Medvedeva.

"Sputnjik" je ranije javio da će Vučić pokloniti Medvedevu ikonu Svetog Arhangela Mihaila.

Za 20.00 časova planirana je svečana akademija povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, kojoj će, osim Vučića i Medvedeva, prisustvovati i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narode skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić, prenose Nezavisne Novine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.