Gvozdenović: Jasna vizija koju DPS trasira  doprinijeće snažnijem zamahu ekonomskog i demokratskog razvoja CG
Sjednica barskog DPSa

Sjednice opštinskih odbora

Gvozdenović: Jasna vizija koju DPS trasira doprinijeće snažnijem zamahu ekonomskog i demokratskog razvoja CG

Održane su sjednice Izvršnih i Opštinskih odbora Demokratske partije socijalista Bara, Tuzi, Rožaja i Plava na kojima su razmatrani nacrti osnovnih partijskih dokumenata koja će biti usvojena na VIII Kongresu DPS-a 30. novembra u Podgorici.Kongres Partije će biti vrlo značajan događaj i prilika za predstavljanje do sada postignutih rezultata partije te prilika za osvježavanje politike i vizije DPS-a, poručeno je sa sjednica lokalnih odbora vladajuće partije.

Na sjednicama su razmatrani nacrti kongresnih dokumenta koja je usvojilo Predsjedništvo Partije: Izvještaj o radu između dva Kongresa, Program i Statut Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Kako je saopšteno iz barskog DPSa, analiza kongresnih dokumenata "bila je dobra prilika da se u afirmativnom kontekstu istaknu sve dobre i značajne rezultate koji je partija na bazi mudro vođene i znalački promišljenje politike ostvarili.  U njima se vidi naša jasna orijentacija ka budućnosti i naša vizija Crne Gore kao moderne evropske države. Zaključeno je da su u pitanju dokumenti koji predstavljaju izuzetno kvalitetnu podlogu za dalje unapređenje demokratskih procesa po kojim je Demokratska partija socijalista prepoznata na crnogorskoj političkoj sceni.".

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Bar dr Dragoslav Tomanović izrazio je zadovoljstvo doprinosom koji su dali članovi Opštinskog odbora, koordinatori i predsjednici mjesnih odbora u realizaciji zaključaka sa prethodnih sjednica i kazao da će VIII Kongres biti prilika za osvježavanje politike i vizije DPS-a, u čemu se na političkoj sceni u Crnoj Gori naša partija godinama pokazala kao najbolja.

Član Predsjedništva Branimir Gvozdenović zahvalio je prisutnima na aktivnom učešću u radu sjednice Opštinskog odbora i još jedno istakao kvalitet kongresnih dokumenata na kojima se u proteklom periodu aktivno radilo.

"Predstojeći Kongres Partije će biti vrlo značajan događaj i prilika za predstavljanje do sada postignutih rezultata partije. Jasna vizija koju DPS trasira za naredne četiri godine doprinijeće snažnijem zamahu ekonomskog i demokratskog razvoja Crne Gore, na dobrobit svih građana", zaključio je Gvozdenović."

DPS Tuzi: Nova rješenja će doprinjeti da organizacija Partije bude bolja

Sjednicom Opštinskog odbora DPS Tuzi u proširenom sastavu je  predsjedavao Mirza Pepić, predsjednik Opštinskog odbora. Sjednici je prisustvovao koordinator ispred Predsjedništva DPS-a Miomir M Mugoša. 

"Na sjednici je ocijenjeno da su nacrti partijskih dokumenata kvalitetni i da predstavljaju odličnu bazu za nastavak uspješnog vođenje političkih procesa,  koji za cilj imaju brzi ekonomski i sveukupni razvoj Crne Gore. Takođe, nova rješenja će doprinjeti da organizacija naše Partije bude bolja i profesionalnija, kako bismo što bolje odgovorili  na  buduće izazove.", poručuju iz tog odbora.

DPS Rožaje: Ponuđeni nacrt dokumenata dobra platforma za još intenzivniju realizaciju partijskih ciljeva

Sjednicama Izvršnog i Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Rožaje u proširenom sastavu je predsjedavao predsjednik Mehmed Husović, uz prisustvo koordinatora ispred Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore Mirsada Mulića.

"Opšti utisak je da su Izvještaj o radu između dva kongresa, kao i Program partije uz inovirani Statut partije najbolji garant za dalji nastavak jačanja  partije, sa akcentom na  profesionalnost i odgovornost, kako  pojedinca, tako i Partije u cjelini.Ponuđeni nacrt dokumenata je dobra platforma za još intenzivniju realizaciju partijskih ciljeva koji se odnose na jačanje društveno-ekonomskog razvoja društva i države u cjelini.Prijedlog nacrta kongresnih dokumenta je  jednoglasno usvojen.", saopšteno je iz rožajskog DPSa.

Na sjednicama Izvršnog odbora i Opštinskog odbora DPS Plava je ocijenjeno da dokumenta na pravi način odražavaju politiku Demokratske partije socijalista Crne Gore, te ista predstavljaju dobru osnovu  za dalju afirmaciju rada te partije. Odbor je sva dokumenta usvojio jednoglasno i bez primjedbi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.