Sjednica Vlade u Pljevljima jedan od najznačajnijih događaja u modernoj istoriji te opštine
OO DPS Pljevlja

DPS Pljevlja

Sjednica Vlade u Pljevljima jedan od najznačajnijih događaja u modernoj istoriji te opštine

"Sjednica Vlade Crne Gore u Pljevljima je po mnogima jedan od najznačajnijih događaja u modernoj istoriji naše opštine, kako zbog donešenih velikih odluka za našu opštinu tako i zbog potvrde trajnog oprjedeljenja Vlade da održiv razvoj, koji prije svega podrazumijeva odgovoran odnos prema životnoj sredini i valorizaciji resursa, bude u skladu sa najvišim ekološkim standardima", navodi se u saopštenju OO DPS Pljevlja.

Kako dodaju započeti projekti remedijacije na Maljevcu i u Gradcu, rekonstrukcija puteva Pljevlja-Metaljka, Vrulja-Mijakovići, Pljevlja-Mihajlovica, konkretne ponude za rekonstrukciju prvog bloka TE Pljevlja sa toplifikacijom grada, vrijednosti preko 100 miliona eura su pored urađenog u poslednjih pet godina, projekti koji će Pljevlja pozicionirati na mapi modernih razvijenih gradova.

"Takođe izgradnja nove bolnice kao savremenog medicinskog servisa će u potpunosti na  najsavremeniji način odgovoriti  potrebama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite naših građana.

Uvođenje ekološke naknade čiji će benifiti za lokalni budžet biti dodatnih oko 3 miliona eura na godišnjem nivou pored već oko 2,5 miliona povećanih prihoda od poreza na zarade je možda najvažnija odluka donešena za održivo funkcionisanje naše opštine u zadnjih nekoliko decenija. Sada sa pravom možemo reći da je naša opština kredibilna da odgovori zahtjevima lokalne zajednice, ali da se i kroz  dalju saradnju sa Vladom Pljevlja razvijaju po mjeri njenih građana", kažu iz pljevaljskog DPS-a.

Ističu da je studiozan i prije svega iskren zajednički rad svih struktura lokalne vlasti na čelu sa Demokratskom partijom socijalsita, a u partnerskom odnosu sa Vladom, doveo do finalizacije značajnih odluka koje će u kratkom roku ali i dugoročno značiti  nova višemilionska budžetska sredstva, kao i realizaciju već pomenutih velikih infrastrukturnih projekata.

"Demokratska partija socijalista kako u Pljevljima  tako i u cijeloj Crnoj Gori nastavlja sa radom za dobrobit svih građana, svjesna da su upravo građani ti koji nam  svaki put ukazuju sve veće povjerenje i tako dokazuju da smo na ispravnom, evropskom putu savremenih država i gradova", zaključuje se u saopštenju-

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.