U Avganistanu 4.313 civilnih žrtava
Ilustracija

Podaci UN

U Avganistanu 4.313 civilnih žrtava

U sukobima avganistanskih snaga s pobunjenicima, talibanima, poginulo je ili povrijeđeno 4.313 civila, saopštile su Ujedinjene nacije.

Ovaj podatak odnosi se na period između jula i septembra.

Broj poginulih ili povrijeđenih je za 42 odsto veći nego u istom preiodu prošle godine, pokazuju podaci Misije UN u Avganistanu (UNAMA), prenio je Rojters.

To čini period od jula do septembra najkrvavijim periodom od kada UNAMA od 2009. prikuplja podatke.

S novim brojem poginulih, broj žrtava u prvih devet mjeseci 2019. godine povećao se na 8.000.

"Civilne žrtve na rekordno visokom nivou jasno pokazuju potrebu da sve strane treba da obrate mnogo više pažnje na zaštitu civilnog stanovništva, uključujući i tokom borbenih operacija", rekao je Tadamići Jamamoto, jedan od najviših zvaničnika UN u Avganistanu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.