Erdogan bacio Trampovo pismo o Siriji u kantu za smeće
Redžep Tajip Erdogan

Erdogan bacio Trampovo pismo o Siriji u kantu za smeće

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan bacio je pismo američkog predsjednika Donalda Trampa u đubre, prenio je BBC izjavu neimenovanog izvora iz turskog predsjedništva.

U pismu od 9. oktobra, poslatog nakon što su američke trupe povučene iz Sirije, Tramp je Erdoganu poručio da ne bude "budala".

Turski izvori su BBC-ju rekli da je Erdogan u potpunosti odbacio Trampovo pismo.

Dan nakon što je primio Trampovo pismo, Erdogan je pokrenuo ofanzivu na Siriju.

"Hajde da razradimo dobar sporazum. Ne želite da budete odgovorni za pokolj hiljada ljudi, ne želite da budete odgovorni za uništenje turske ekonomije, što ću ja učiniti" ako to bude potrebno", naveo je Tramp u pismu.

Istorija će biti dobra prema vama ako ovo učinite ispravno i ljudski, poručio je Tramp turskom predsjedniku.

Erdogan je, kako kažu izvori BBC, primio pismo, u potpunosti odbacio predlog, i bacio ga u kantu”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.