Borba na život i smrt ronioca i ogromne bijele ajkule (VIDEO)
Foto: Ilustracija

Borba na život i smrt ronioca i ogromne bijele ajkule (VIDEO)

Australijanac Džo Petrovič uživao je u podvodnom ribolovu na obali Perta u Australiji, kada je bijela ajkula dugačka više od četiri metra pokušala da ga napadne.

Ronilac i njegovi prijatelji bili su oko dva kilometra od obale i oko 250 metara od čamca, kada se pojavila ogromna bijela ajkula.

Čovjek je u panici počeo da pliva prema brodu, ali nakon otprilike pet minuta, ajkula je krenula prema njemu sa otvorenom ogromnom vilicom. Petrovič je brzo reagovao i odbranio se vrhom harpuna, zbog čega se životinja udaljila.

Međutim, morski pas je drugi put napao Petroviča, čak je i ugrizao njegovo ronilačko peraje, ali je ronilac uspio da se ponovo odbrani, prije nego što je konačno stigao do svog broda.

Događaj se dogodio 7. septembra, ali slike borbe protiv morske nemani postale su viralne u poslednjih nekoliko dana, prenosi sputniknews.com.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.