Stupar – Đurišić: Da nam sjutra bude
Stupar – Đurišić

Stupar – Đurišić: Da nam sjutra bude "Za odličan 5" , nagrađuju se oni koji danas to jesu

"Fond za kvalitet i talente omogućava da budu nagrađeni oni koji bi u našem društvu trebalo da budu idoli i uzori, a kako bi nam sjutra bilo za odličan 5, nagradimo one koji danas to jesu", poručila je psihološkinja Radmila Stupar-Đurišić, pružajući podršku kampanji Ministarstva prosvjete, kojom se nastavnici i učenici pozivaju da se prijave na konkurse za dodjelu nagrada iz Fonda.

"U našem okruženju žive i rade nastavnici koji ne pristaju na prosječnost, koji svojim trudom i zalaganjem svakodevno pomjeraju granice znanja i obrazovne umješnosti. Njihova skromnost često ne dozvoljava da se za njihove uspjehe čuje dalje od školske zbornice. A svi bi trebalo da znamo njih. Oni bi trebalo da budu idoli i uzori, o njima bi trebalo da se priča, oni bi trebalo da zarađuju", poručila je Stupar-Đurišić, istakavši da Fond za kvalitet i talente to omogućava. Ona je pozvala sve nastavnike da se prijave na konkurse koje raspisalo Ministarstvo, a koji će trajati do kraja oktobra.

Stupar-Đurišić je ukazala na pozitivne efekte koje nagrađivanje najboljih ima u sistemu obrazovanja.

"Poštovanje koje se ukazuje kroz nagrađivanje iz Fonda motivisaće duge nastavnike i djecu da daju više od onoga što uobičajeno daju. Jer možemo više", zaključila je Stupar-Đurišić.

IrisPolumenta

Polumenta

Urednica i voditeljka Prva TV Iris Polumenta, još jedna je od mnogobrojnih javnih ličnosti koje su se pridružile kampanji "Za odličan 5". Ona je poručila da  najbolji u bilo kojoj oblasti nijesu to postali preko noći, te da iza svakog uspjeha stoji naporan rad i trud koji bi trebalo da bude nagrađen

"Zato je Fond za kvalitet i talente jako važan. Pokazuje da o najboljima u obrazovanju neko brine. Zato se prijavite, vjerujemo da ste baš vi za odličan 5", rekla je Polumenta u video poruci kojom je podržala Kampanju.

Pored Radmile Stupar-Đurišić i Iris Polumente u Kampanju su se uključile brojne poznate ličnosti iz svijeta sporta i kulture: Andrija Milošević, glumac, Katarina Bulatović - sportistkinja, Momčilo Zeković – pisac i kompozitor, Bojana Bojović-Golijanin - urednica jutarnjeg programa TV Vijesti, Marija Marković - urednica jutarnjeg programa TVCG, Branka Femić-Šćekić - glumica, Darko Vukčević - direktor škole “Sergije Stanić”, Irena Madžgalj – učenica i prošlogodišnja dobitnica nagrade iz Fonda. Poruke su poslali i resorsni ministar dr Damir Šehović i predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević.

Kampanja "Za odličan 5" ima za cilj da privuče što više učenika i nastavnika da se prijave na konkurs za raspodjelu novca iz Fonda za kvalitet i talente najboljim đacima i nastavnicima. U Fondu ima novca za oko 500 najboljih, a nagrade će u prosjeku iznositi 1.000 eura, dok će pojedine ići i do 2.000 eura. Konkurs će trajati do kraja oktobra, a odluka o nagrađenima biće donijeta najkasnije do kraja novembra, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.