Bečić: Građani Crne Gore zaslužuju da naša država što prije postane punopravna članica EU
Lider Demokrata sa ambasadorkom Bugarskom

Sastanak sa ambasadorkom Bugarskom

Bečić: Građani Crne Gore zaslužuju da naša država što prije postane punopravna članica EU

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić razgovarao je danas u prostorijama Demokrata, u Podgorici, sa ambasadorkom Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglenom Plugčijevom. Sastanku su prisustvovali i Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokratske Crne Gore i Vladimir Pavićević, predsjednik Crnogorske.

Bečić je predstavio ambasadorki Plugčijevoj Program Demokrata i rezultate ostvarene na svim izborima na kojima su Demokrate učestvovale od osnivanja 2015. godine. On je, kako je saopšteno, posebno govorio o učincima vlasti u opštinama Herceg Novi, Kotor, Budva i Berane u kojima su Demokrate ključni konstituenti vlasti i u kojima se partija pozicionirala kao nosilac promjena i u isto vrijeme faktor stabilnosti.
 
Bečić je govorio i o funkcionisanju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva i predstavio ambasadorki 40 od 100 rješenja za slobodne, fer i evropske izbore.

Govoreći o spoljnopolitičkom programu, predsjednik Demokratske Crne Gore je izrazio uvjerenje da građani Crne Gore zaslužuju da naša država što prije postane punopravna članica Evropske unije. On je istakao da je za zaokruženje procesa pristupanja Crne Gore EU potreban pun angažman svih društveno-političkih činilaca kako bi ubrzali integracione procese i što efikasnije primijenili evropske standarde.", kaže se u saopštenju.
 
Bečić je naglasio da u državama Zapadnog Balkana sve počinje i da se sve završava vladavinom prava. On je rekao da je borba za vladavinu prava u suštini borba za evropsku perspektivu ovih država. Stav Demokrata je da je budućnost država Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.
 
Ambasadorka Plugčijeva se zahvalila na gostoprimstvu, na otvorenoj komunikaciji i uputila je Demokratama želje za postizanjem daljih uspjeha u crnogorskoj politici. Dogovorena je dalja otvorena i srdačna komunikacija uz želje za razvijanjem prijateljskih i srdačnih odnosa između dva naroda i dvije države, kaže se u saopštenju Demokrata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.