Kim na bijelom konju ka svetoj planini obećao da će savladati međunarodne sankcije
Foto:Tanjug/AP

Kim na bijelom konju ka svetoj planini obećao da će savladati međunarodne sankcije

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un obećao je da će savladati međunarodne sankcije za koje je rekao da su donijele "mnogo teškoća i iskušenja" njegovoj zemlji.

Državni mediji su prikazali Kima kako se na bijelom konju penje na planinu Pektu, prenijela je Beta.

Pektu, najviši vrh na Korejskom poluostrvu, Sjevernokorejci smatraju svetim i Kim često odlazi tamo prije donošenja najvažnijih odluka, kao što je na primjer bio ulazak u pregovore sa SAD i Južnom Korejom prošle godine.

Agencija KCNA je prenijela da je Kim posjetio i obližnja gradilišta i govorio protiv sankcija nametnutih zbog sjevernokorejskog nuklearnog programa.

"Patnja koju su neprijateljske snage, predvođene SAD, nanijele korejskom narodu pretvorila se u bijes", rekao je Kim.

Nuklearni pregovori SAD i Sjeverne Koreje su propali ranije ovog mjeseca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.