Meksiko: Konvoj upao u zasjedu, mafija ubila 27 policajaca

Meksiko: Konvoj upao u zasjedu, mafija ubila 27 policajaca

Pripadnici narko-kartela "Halisko nju dženerejšn" ostavili su oznake na mjestu gdje su u zasjedi ubili 27 meksičkih policajaca u regionu Tijera Kalijente, javljaju meksički mediji.

Konvoj policijskih vozila upao je u zasjedu u ponedeljak prije podne, kada su na njih, iz vozila u pokretu, pucali mafijaši iz narko-kartela koji je prošlog mjeseca masakrirao dvadesetak pripadnika rivalske grupe i njihova tijela razbacao po ulicama.

Meksički mediji objavili su i audio-snimak trenutka kada su policajci, pod unakrsnom vatrom, pozivali u pomoć, prenosi Rts.

Osim 27 ubijenih, mafijaši su ranili još trojicu policajaca, od ukupno 40 pripadnika snaga bezbjednosti koliko se navodno nalazilo u konvoju.

33

Država Mičoakan već dugo je poprište sukoba između narko-kartela.

Tokom 2018. godine u Meksiku je ubijena tačno 33.341 osoba, odnosno čitavih 15 odsto više nego godinu dana ranije, kada je stradalo 28.866 ljudi.

Prema podacima meksičkih vlasti, od početka rata protiv narko-mafije 2006. godine u toj državi je ubijeno ili nestalo više od 200.000 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.