Bokeljška mornarica Kotor nastupila u Beču
Foto:Radio Kotor

Bokeljška mornarica Kotor nastupila u Beču

Bokeljska mornarica Kotor juče je imala veoma uspješan nastup u Beču, saopštio je Radio Kotoru admiral Antun Sbutega.

On je podsjetio da je na inicijativu Mornarice Ambasada Crne Gore u Republici Austriji prije više mjeseci počela organizacione pripreme i onda uputila poziv za ovo gostovanje.

Kako je kazao, ukupno 72 osobe, od kojih su 50 članovi Mornarice iz Kotora, Tivta i Herceg Novog, 20 članova Gradske muzike Kotor, te novinarka i snimatelj RTCG, su otputovali autobusom iz Kotora 2. oktobra uveče za Beč gdje su stigli sljedeći dan.

U petak 4. oktobra Glavni odred Mornarice, u pratnji ženskih članica u nošnjama i Gradske muzike, u 11. 30 postrojio se ispred Ambasade Crne Gore , a zatim je sa zastavama Crne Gore i Mornarice prodefilovao ulicama u centru grada.

1

Foto:Radio Kotor

U 12 sati na trgu ispred katedrale Svetog Stefana uslijedilo je postrojavanje odreda. Komandir odreda prvi major Gracija Abović je predao raport admiralu Antunu Sbutegi koji je u pratnji ađutanta Zdravka Miloševića izvršio smotru.

Poslije toga su mornari, predvođeni kolovođom Zlatkom Mračevićem otplesali tradicionalno kolo.

08

Foto:Radio Kotor

Na kraju su u kolo, u pratnji barjaktara, ušli admiral Sbutega, ađutant, prvi major, drugi major Saša Milošević, mali admiral Martin Petrović, ambasador u Austriji Željko Perović, ambasador pri OEBS-u Veselin Šuković i vojni ataše admiral Dragan Samardžić.

Radio Kotor

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.