Vlada nije prihvatila peticiju
Sinjajevina, ilustracija

Ministarstvo odbrane će obezbjediti transparentan sistem monitoringa životne sredine

Vlada nije prihvatila peticiju "Sačuvajmo Sinjajevinu"

Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao premijer Duško Marković nije prihvatila e-Peticiju „Sačuvajmo Sinjajevinu - proglasimo Sinjajevinu zaštićenim područjem i parkom prirode”.

"Vlada nije prihvatila e-Peticiju s obzirom na to da je Prostornim planom Crne Gore definisano da se izbor i određivanje kompleksa i lokacija neophodniih za funkcionisanje sistema odbrane vrši na osnovu zakonskih i strateških dokumenata koji regulišu oblast odbrane Crne Gore te da je, u skladu sa Zakonom o odbrani, Vlada donijela Strategijski pregled odbrane i Dugoročni plan razvoja odbrane 2019-2028 kojim je, između ostalog, definisano da je jedan od ključnih prioriteta Ministarstva odbrane, da se na lokaciji koja se nalazi na planini Sinjajevina, formira vojni poligon koji mora da obezbijediti uslove za taktičke vježbe jedinica do ranga bataljona i bojna gađanja pješadijskim naoružanjem i artiljerijskim oruđima Vojske", saopšteno je iz Vlade.

Istaknuto je da Ministarstvo odbrane Crne Gore nema namjeru da na prostoru Sinjajevine gradi infrastrukturne objekte, te da bi bile otklonjene bilo kakve sumnje u eventualna zagađenja, Ministarstvo će u saradnji sa nadležnim i akreditovanim institucijama, obezbjediti transparentan sistem monitoringa životne sredine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.