Unapređenje infrastrukture ključno za brži razvoj ekonomije CG, BiH i Kosova
Jukić i Marković

Marković sa ambasadorima BiH i Republike Kosovo

Unapređenje infrastrukture ključno za brži razvoj ekonomije CG, BiH i Kosova

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Bosne i Hercegovine Branimira Jukića i ambasadora Republike Kosovo Ilbera Hisu.

Na sastancima je konstatovano da je od izuzetnog značaja unapređenje infrastrukture, prije svega putne, što je preduslov za bolje povezivanje država ali i ubrzani razvoj ekonomija.

„Mi se dobro razumijemo i odlično sarađujemo, ali teško dolazimo jedni do drugih. To moramo promijeniti“, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore.

Ambasador Jukić je istakao da se Crna Gora uvijek ponašala kao iskreni prijatelj BiH i dodao da dvije države imaju oko 60 bilateralnih sporazuma iz različitih oblasti.

Na sastanku sa ambasadorom Hisom, osim snaženja infrastrukture, razgovarano je i o potrebi jačanja saradnje u oblasti umjetnosti, kulture i sporta. U kontekstu razgovora o crnogorskoj zajednici na Kosovu i Albanskoj u Crnoj Gori, sagovornici su se saglasili da je multikonfesionalni sklad veliki potencijal i snaga dvije države.

48754096963e893e1b23bo1

Marković i Hisa

Premijer Marković je istakao da je važno da BiH i Republika Kosovo imaju jasnu evropsku i evroatlantsku perspektivu te da će ih Crna Gora podržavati na tom putu.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.