Osumnjičeni za ubistva u Jabukovcu uhapšen, priznao zločin
Tijelo Kazimirovića nađeno je na traktoru, foto: S. Jovanović

Otkrio gdje se nalazi zakopano oružje

Osumnjičeni za ubistva u Jabukovcu uhapšen, priznao zločin

Policija je uhapsila D, P. (35) iz Negotina zbog sumnje da je ubio Raju Kazimirovića i članove njegove porodice u selu Jabukovac kod Negotina.

Kako saznaju Novosti, osumnjičeni je priznao zločin, odveo istražne organe do mesta na kojem je zakopao oružje kojim su ubistva izvršena. Riječ je o jednom "škorpionu" i lovačkoj pušci.

On je naveo da je koristoljublje motiv surovog ubistva četvoro meštana Jabukovca. Policija je kod njega otkrila još oružja, koje nije korišćeno u ovom zločinu.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Osim za višestruko ubistvo, osumnjičeni se i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kao što su Novosti ranije pisale, na imanju Raje Kazimirovića (72), jednog od četiri žrtve masakra u negotinskom selu Jabukovac, policija je na dva mjesta pronašla ukupno 10.000 eura koji su promakli ubicama. Prema nezvaničnim informacijama, motiv zločina je koristoljublje i sumnja se da je ukradeno oko 100.000 eura. Na salašu je i pored toga ostala pozamašna suma novca, što ukazuje da su Kazimirovići bili tipovani i da su napadači tačno znali gdje se nalazi glavni "štek".

"U jednoj torbi, u kući koju zločinci nisu pretresli, pronađena je torba u kojoj je Raja čuvao 8.000 eura" - saznaju Novosti od izvora bliskom istrazi.

"Takođe, nije dirana ni torbica sa ličnim dokumentima Kazimirovićeve sestre i sestričine, u kojoj je bilo oko dvije hiljade eura. One su, neposredno prije masakra doputovale iz Njemačke, gdje su živjele", navodi se.

Izvor blizak istrazi kaže da su ubice tačno znale gdje treba da traže najveći dio novca koji Raja čuvao u šteku. Na salašu Kazimirovića ima nekoliko kuća, ali je samo jedna bila pretresena.

Pored domaćina, ubijene su i njegova majka Dragica Kazimirović (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i njena ćerka Dragana Jozeljić (53).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.