Demokrate: Dio opozicije pokušava da zaustavi promjene
Foto: DCG

Demokrate: Dio opozicije pokušava da zaustavi promjene

Dio opozicije pokušava da zaustavi promjene usljed ličnih dogovora i kalkulacija, ocijenjeno je iz Demokratske Crne Gore.

Kako je saopšteno iz te stranke, rukovostvo Demokrata sastalo se sa predsjednicima mjesnih odbora Demokrata u opštini Berane.

„Na sastanku je potvrđena puna podrška Briselskom planu i zahtjevu da se Vlada formira na način predviđen Sporazumom za budućnost, u kom bi jednu trećinu činila opozicija, jednu trećinu civilni sektor i jednu trećinu vlast, a u kojoj premijer ne bi bio iz reda vladajućih partija“, navodi se u saopštenju.

Navodi se da je za Demokrate neprihvatljiva bilo koja Vlada na čijem čelu bi bila Demokratska partija socijalista (DPS).

„Za razliku od jasnog stava Demokrata, oni koji zagovaraju tehničku Vladu i dalje se nisu izjasnili da li bi pristali na istu ukoliko bi je predvodio DPS“, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano da je nakon usvajanja Briselskog plana DPS zapao u pasivnu poziciju, a da Demokrate diktiraju tempo.

„Na žalost, dio opozicije pokušava da zaustavi i ispriječi se na putu promjena usled ličnih dogovora i kalkulacija sračunatih zajedno sa (Milom) Đukanovićem, što je više nego očigledno“, ocijenjeno je na sastanku.

Učesnici sastanka su se saglasili da je „izuzetno vidljivo da je DPS prilično nevoljno i ne zato što hoće, već zato što mora glasao za Odbor predviđen Briselskom planom, kao i nove članove odbora“.

„U pitanju je klasična politička kapitulacija, a njen intenzitet je vidljiv kada se uporedi sa ranijim slučajem. DPS je prethodno dobrovoljno i objeručke prihvatajući glasao za poslanike Demokratskog fronta (DF) kao članove Odbora po mjeri Đukanovića“, kaže se u saopštenju.

Sastanak je, kako se navodi, jedan od pripremnih za sprovođenje terenske kampanje u okviru koje će se građani pozivati na bojkot izbora ukoliko se ne realizuje Briselski plan i ne formira tehnička vlada na čijem čelu neće biti DPS.

„Učesnici sastanka osudili su primitivne napade DF-a, DPS-a i Socijaldemokrata na opoziciju“, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.