SD: SNP miljama daleko od cenzusa na državnom nivou
SD

SD: SNP miljama daleko od cenzusa na državnom nivou

Svjesni konstantnog rasta povjerenja od strane biračkog tijela, svakako da nijesmo iznenađeni jučerašnjim saopštenjem u kojem se Socijaldemokrate pokušavaju predstaviti u negativnom kontekstu, saopšteno je iz te partije.

"Jedna takva neodmjerena kvalifikacija na račun Socijaldemokrata, pristigla je od strane SNP-a, političke organizacije kojoj je dostizanje cenzusa na državnom nivou, u samostalnom nastupu, miljama daleko.Shodno tome, nakon višemjesečnih pokušaja, konačno su uspjeli da formiraju nešto što samo formalno ima elemente koalicije, na taj način bezuspješno pokušavajući da se zadrže u političkom opticaju. Iako partija na izdisaju, ne možemo a da ne primijetimo, da je došlo do izvjesnog proširenja djelatnosti u djelovanju SNP-a, pa se sada, osim politikanstvom, bavite i glasnogovorništvom u ime lokalnog Komunalnog preduzeća", navodi se u saopštenju SD-a.

Dodaju i kako im nije jasna veza između ova dva subjekta.

"Osim ako, gospodo iz SNP-a, ne pokušavate da nam kažete da vaša politička stranka upravlja Komunalnim preduzećem. Da ste, kao što kažete, ozbiljna partija, znali biste da Komunalno preduzeće nije politički organ i mnogo biste bili oprezniji u javnom iznošenju ovakvih besmislenih izjava.Dati ocjene kakve ste vi dali o snazi Socijaldemokrata je toliko apsurdno koliko i vaša konstatacija da predstavljate uspješni dio beranske vlasti. Istinitost ove teze potvrdili su i građani Berana, oduzevši vam četiri mandata na posljednjim izborima, a sudeći po najnovijim istraživanjima, taj trend se i dalje nastavlja", poručile su Socijaldemokrate.

Naglašavajući kako je SNP neefikasan u vođenju lokalne samouprave, a o tome, kako kažu, govori i činjenica da se poslije šest godina vršenja vlasti u ovom gradu, svakodnevno hvale sa nekoliko kilometara asfaltiranih puteva, koje je, u znatnoj mjeri, realizovala Uprava javnih radova Crne Gore, a samo jednim manjim dijelom Opština Berane.

"U vremenu digitalizacije i tehnoloških inovacija, u Beranama se, postavljanje ulične rasvjete smatra investicijom. Nešto što bi, u normalnim okolnostima trebalo da bude uobičajena i svakodnevna pojava, za aktuelnu beransku vlast predstavlja glavni razvojni ciklus.

Dodajući da faktičko nepostojanje privrede u ovom gradu uz procenat nezaposlenosti od preko 60%, presjek je trenutnog stanja u Beranama.

"Navedeni ali i niz drugih podataka, koje pokušavate da sakrijete od očiju javnosti, najpouzdaniji su pokazatelji vašeg učestvovanja u lokalnoj vlasti. U takvim okolnostima, građani Berana su osuđeni da slušaju vaše svakodnevne hvalospjeve o uređenju jednog parka. Socijaldemokrate ali i velika većina građana, smatraju da ovaj grad zaslužuje neuporedivo bolji tretman", navodi se u saopštenju.

Na kraju, uputili su SNP-u, kako kažu, dobronamjernu sugestiju da ubuduće dobro promisle prije nego što izađu u javnost sa neprimjerenim ocjenama na račun SD-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.