Tod D. Volters

Vrhovni komandant evopskih snaga

"VCG dobro obučena, možete da računate na NATO"

Vrhovni komandant NATO snaga u Evropi i prvi čovjek američkih vojnih snaga na našem kontinentu general Tod D. Volters rekao je za "Blic" da je Vojska Crne Gore dobro obučena, te da NATO može da računa na našu zemlju i obrnuto.

''Crna Gora je saveznik kog jako cijenimo, sa jednako jakim glasom u oblikovanju odluka na nivou Saveza. Crna Gora pruža značajan doprinos evroatlantskoj bezbjednosti i učestvuje u raznim misijama i vježbama NATO-a. Istovremeno, drago nam je što Crna Gora povećava svoja budžetska izdvajanja za odbranu, s jasnim planom da do 2024. ulaže 2 odsto BDP-a u odbranu''- kazao je Volters, koji je prethodnih dana bio u Beogradu.

General je poručio da je misija NATO-a zaštita vazdušnog prostora iznad Crne Gore.

"Kako NATO može da računa na Crnu Goru, tako i Crna Gora može da računa na NATO. Vojska Crne Gore je dobro obučena i spremna i dijeli vrijednosti evroatlantskog mira i stabilnosti i posvećena je tom cilju'', naglasio je Volters.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.