Sa sastanka

Brajović primio predsjednika crnogorske zajednice Buenos Ajresa

"Ne zaboravite svoje korijene i poštujte državu u kojoj živite"

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas predsjednika crnogorske zajednice Buenos Ajresa Emilija Ognjenovića koji boravi u Crnoj Gori.

Brajović je izrazio zadovoljstvo ukazanom prilikom da razgovara sa potomkom porodice koju s uvažavanjem ističe poglavar Katoličke crkve papa Franjo, kada govori o svojoj vezi sa našom državom i Crnogorcima.

Predsjednik Skupštine je kazao da izrazito cijeni to što crnogorski iseljenici u Republici Agrentini nikada nijesu zaboravili svoju postojbinu i sa ponosom i poslije dva vijeka života na drugom kontinentu uvijek naglašavaju crnogorsko porijeklo.

- Prilikom boravka u drugim državama posebno mi zadovoljstvo uvijek predstavlja da razgovaram sa isljenicima iz Crne Gore i da im poručim da nikada ne zaboravljaju svoje korijene i zemlju porijekla, ali i da uvijek poštuju svoju novu domovinu – kazao je Brajović.

Predsjednik crnogorske zajednice Buenos Ajresa Emilijo Ognjenović zahvalio je  predsjedniku Skupštine na toploj dobrodošlici i kazao da je posebno ponosan što je pomenuo njegovog strica koji je sadašnjeg Papu zaredio u biskupski red.   

Ognjenović je upoznao predsjednika sa predstojećom prezentacijom Crne Gore koja je zakazana za 24. avgust u centru glavnog grada Argentine, kao i sa aktivnostima na otvaranju Crnogorskog kulturnog centra.

Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja o daljem jačanju političkih, kulturnih i privrednih veza između Crne Gore i Republike Argentine i značaju crnogorske zajednice u toj zemlji.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.