Sanacija odlagališta otpada u Komarači još jedna značajna investicija u Plavu
Foto: Opština Plav

Sanacija odlagališta otpada u Komarači još jedna značajna investicija u Plavu

Potpredsjednik Opštine Plav, Nihad Canović, saopštio je da su započeti radovi na realizaciji projekta sanacije neuređenog odlagališta otpada u Komarači, čime će se konačno, na kvalitetan način, riješiti višegodišnji problem zagađivanja životne sredine, a naročito podzemnih i površinskih voda koje protiču pokraj navedenog lokaliteta.

"Ukupna vrijednost investicije je preko 250.000 eura, a realizuje se uz sufinansiranje Vlade Crne Gore i slovenačkog Centra za međunarodnu saradnju i razvoj", ističe Canović.

Prema njegovim riječima posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da se ovaj projekat, na kojem radove izvodi konzorcijum slovenačke firme Limnos i Intermost iz Podgorice, realizuje uz aktivno učešće lokalnog stanovništva, koje je na društveno odgovoran način pokazalo veliko interesovanje za njegovu kvalitetnu realizaciju.

Canović je podsjetio na odgovornu ekonomsku politiku koju vodi Opština Plav osvrćući se na aktuelne kapitalne investicije u vrijednosti od preko dva miliona eura.

"U ovom trenutku izvode se radovi na prvoj fazi saobraćajnice u Vojnom selu i počinje izgradnja trga na Racini. Takođe, uskoro treba da počnu radovi na drugoj fazi Prnjavorske ulice, što zajedno sa saniranjem odlagališta u Komarači ukupno iznosi preko dva miliona kapitalnih investicija na teritoriji Plava. Ukoliko procedure budu tekle po planu, u skorije vrijeme se može očekivati i rekonstrukcija Ribarske ulice, kao i radovi na preostalom dijelu puta Plav - Vojno selo - Gusinje", zaključuje Canović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.