Nevrijeme na jugu Srbije, dio brda se odronio i zatrpao put (VIDEO)
Foto:Screenshot

Nevrijeme na jugu Srbije, dio brda se odronio i zatrpao put (VIDEO)

Narandžasti meteoalarm upaljen je i u utorak za jug Srbije. U Prokuplju je snimljen video-snimak na kome su tamni oblaci koji su se nadvili nad gradom.

RHMZ najavio je u utorak nestabilno vrijeme, na jugozapadu, jugu i istoku sa izolovanom pojavom obilnih pljuskova sa grmljavinom i kratkotrajnim gradom. U ovim dijelovima upaljen je narandžasti meteoalarm.

Sjeverniji dijelovi „obojeni“ su u žuto, prenosi B 92.

Portal „Prokuplje na dlanu“ objavio je i video-snimak trenutne situacije u gradu, sa opisom: „Opet se sastavili nebo i zemlja“. Cio grad, kako se vidi na snimku, gubi se u tmurnom vremenu i u sivilu oblaka.

Narandžasti meteoalarm, prema objašnjenju RHMZ, znači da je vrijeme opasno, i da su vremenske pojave takvog intenziteta da bi mogle prouzrokovati materijalnu štetu i da bi mogle biti opasne po ljude i životinje.

Dio brda na izlazu iz Prokuplja završio na magistralnom putu Niš- Priština prema Maloj Plani.

Kako tvrde vozači koji su se u tom trenutku nalazili u svojim automobilima na ovom dijelu, bilo je nemoguće proći.

Ipak, jednim delom se moglo, pa se saobraćaj odvijao, ali usporeno.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.