Ministarstvo javne uprave oko situacije u Kotoru: Grubo kršenje zakona

Ministarstvo javne uprave oko situacije u Kotoru: Grubo kršenje zakona

Ministarstvo javne uprave će, u skladu sa svojim nadležnostima, na prvoj narednoj sjednici upoznati Vladu o svim detaljima i činjenicama sa situacijom u Kotoru.

"Imajući u vidu višemjesečnu problematičnu situaciju u Kotoru, za koju je kako smo to više puta istakli, odgovorna isključivo lokalna vlast, koja je imala većinu u lokalnom parlamentu, a koja je eskalirala ovih dana grubim kršenjem zakona od strane predsjednice Skupštine opštine Kotor, Dragice Perović i predsjednika opštine, Vladimira Jokića, kao i nepoštovanjem roka koji je Vlada odredila za uspostavljanje normalnog funkcionisanja Skupštine opštine Kotor, Ministarstvo javne uprave će, u skladu sa svojim nadležnostima, na prvoj narednoj sjednici upoznati Vladu o svim detaljima i činjenicama",navode iz MJU.

U ovom trenutku kako dodaju evidentno je da lokalna vlast, "tačnije predsjednica Skupštine i predsjednik Opštine ne žele da stvore uslove za normalno i redovno funkcionisanje Skupštine opštine, jer nemaju većinu u lokalnom parlamentu kako bi nastavili da vrše vlast, a što naročito trpe građani i građanke Kotora".

"Ovo potvrđuju neomogućavanjem ostvarivanja legitimnog prava većine kotorskih odbornika da uđu u prostorije Skupštine kao predstavničkog organa svih građana Kotora i na ovaj način suprotno zakonima ove države daju sebi za pravo da "štite" imovinu opštine od odbornika, tj. predstavnika građana.

Još jednom napominjemo da predsjednica Skupštine u roku od 20 dana koliko je Odlukom Vlade bilo ostavljeno za obezbjeđivanje funkcionisanja Skupštine, ni samoinicijativno, ni na zahtjev jedne trećine (1/3) od ukupnog broja odbornika, nije sazvala sjednicu Skupštine, pa imajući u vidu navedeno, kao i njena posljednja postupanja, evidentno je da to čini isključivo i jedino iz ličnih i političkih razloga i motiva", saopšteno je iz MJU.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.