Čačak: Padao grad veličine jajeta, vanredna situacija
Foto:N1

Čačak: Padao grad veličine jajeta, vanredna situacija

U Čačku je proglašena vanredna situacija na cijeloj teritriji grada, zbog jakog nevremena koje je u nedelju popodne zahvatilo Čačak i okolinu, sopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Načelnik Štaba za vanredne situacije Bratisčav Zečević rekao je novinarima da je u Čačku prije mjesec dana bilo uvedno vanredno stanje u 19 mjesnih zajednica, ali da je jaka kiša i obilan i krupan grad juče pogodio sve djelove grada, što je, prema njegovoj ocjeni, dodatno pogoršalo situaciju.

 "U crvenoj smo meteo zoni, tako da smo u pripravnosti i uveli smo stalna dežurstva", rekao je Zečević.

Prema prvim podacima Štaba za vanredne situacije nevrijeme je pričinilo veliku štetu na poljoprivrednim usjevima i voću, a od grada koji je u nekim selima bio veličine jajeta, oštećeni su kuće i automobili.

Grad je najviše padao u čačanskim selima Gornja Gorevnica i Milićevci u kojima je razbijao crepove na krovovima kuća i oštetio plastenike.

I na dijelu teritorije Gornjeg Milanovca je proglašena vanredna situacija zbog nevremena koje je u nedelju u popodnevnim satima zahvatilo tu opštinu.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.