Milanski kralj kokaina pobjegao iz zatvora

Milanski kralj kokaina pobjegao iz zatvora

Italijanski mafijaški bos Roko Morabito, koji se nalazio u zatvoru u Urugvaju od 2017. godine, pobjegao je preko noći dok je čekao da bude izručen Italiji, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te južnoameričke zemlje.

Roko Morabito je bio najtraženiji član kalabrijske "Ndrangete", najmoćnije organizovane kriminalne grupe u Italiji i jednog od najvećih evropskih uvoznika kokaina iz Južne Amerike.

Nazvan "Milanski kralj kokaina", 52-godišnji Morabito uhapšen je nakon više od dvije decenije bježanja zbog presude za zločinačko udruživanje, trgovinu drogom i druge teške zločine, prenosi Rojters.

Urugvajsko ministarstvo unutrašnjih poslova navodi u saopštenju da su Morabito i još trojica pobjegli kasno sinoć preko krova bivšeg centralnog zatvora Karsel, koji je sada nacionalni centar za rehabilitaciju, na susjednu zgradu.

"Zabrinjavajuće je i ozbiljno što je kriminalac kao Roko Morabito, šef Ndrangete, uspio da pobjegne iz zatvora u Urugvaju dok je čekao da bude izručen Italiji", izjavio je italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini, prenosi RTS pozivajući se na Tanjug.

"Obavezujem se da ću učinti dvije stvari, prvo: rasvijetlićemo kršenje procedura, tražeći neposredna objašnjenja od Montevidea. Drugo: nastavićemo da tragamo za Morabitom, gdje god da je, da bismo ga stavili u zatvor onako kako zaslužuje", rekao je Salvini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.