Bošković: NATO jedan od najispravnijih poteza Crne Gore
Foto:MOD

Vježba ADRION LIVEX 19 održava se u Crnoj Gori

Bošković: NATO jedan od najispravnijih poteza Crne Gore

Vježba ADRION LIVEX 19, koja se ove godine održava u Crnoj Gori, još jedna je potvrda da NATO saveznice sarađuju blisko, kazao je ministar odbrane, Predrag Bošković koji je danas obišao hrvatski brod “Omiš".

On je dodao da i ova međunarodna pomorska vježba, koja će trajati do 27. juna, pokazuje ispravnost odluke naše zemlje da uđe u NATO.

“Ono što je Crna Gora napravila 2017. godine, svakako je jedan od najispravnijih poteza, kojim je obezbijeđena potpuna sigurnost građana i imovine”, istakao je ministar Bošković.

On je danas sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem, komandantom Mornarice Vojske Crne Gore, kapetanom bojnog broda, Veskom Tomanovićem i ambasadorom Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Veselkom Grubišićem, posjetio u barskoj luci hrvatski obalski patrolni brod OB-31“Omiš”, koji učestvuje u međunarodnoj pomorskoj vježbi ADRION LIVEX 19, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

6505781224450478157293393241377089185644544n

Foto:MOD 

Tokom demonstrativne vožnje, koja je obavljena u barskom akvatorijumu, zapovjednik broda, poručnik bojnog broda Ante Silić, predstavio je gostima mogućnosti “Omiša”, koji je sagrađen u splitskom brodogradilištu prije pola godine. 
  
Tom prilikom, obavljena je prezentacija spuštanja i ukrcavanja čamca, sa posadom bording tima. 

“Bila je ovo veoma korisna posjeta. Upoznali smo se sa zajedničkim bezbjednosnim prioritetima kada je Jadransko more u pitanju, i na koji način možemo zajednikim snagama da preduprijedimo bilo kakvo ugrožavanje bezbijednosti akvatorijuma Jadranskog mora”, ocijenio je crnogorski ministar odbrane. 

6507144524450476290626914136524659665403904n

Foto:MOD 

On je kazao da za ovaj tip broda postoji interesovanje i sa naše strane, da u nekim narednim godinama, postane možda dio naših oružanih snaga. 

“Ali, posjeta je iskorišćena i da vidimo koje su sposobnosti i ostalih brodova mornarica zemalja koje učestvuju u vježbi, Grčke, Italije, Albanije i Slovenije”, naglasio je  Bošković, kojeg su u luci pri dolasku pozdravili komandanti svih brodova koji učestvuju u vježbi.

U vježbi učestvuje šest zemalja članica Adrion inicijative: Italija, Grčka, Slovenija, Hrvatska, Albanija i Crna Gora.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.