Na Himalajima pronađena tijela sedam alpinista
Foto: Ilustracija

Za osmim potraga sjutra

Na Himalajima pronađena tijela sedam alpinista

Indijska spasilačka ekipa pronašla je danas tijela sedam alpinista nestalih na jednom vrhu Himalaja, saopštila je tamošnja pogranična policija.

Spasioci su još početkom juna krenuli u potragu za osam alpinista - četiri iz Velike Britanije, dvoje iz SAD, i po jednog iz Indije i Australije, koji su nestali u Nanda Deviju, drugoj najvišoj planini u Indiji.

Vlasti su navele da su tijela sedam alpinista izvučena poslije nekoliko sati i da se potraga za osmim planinarom nastavlja sjutra.

Ti alpinisti su nestali krajem maja u pokušaju da se popnu na vrh planine visine od oko 6.500 metara.

Potraga za njima je nekoliko puta prekinuta zbog loših vremenskih uslova i nepristupačnosti terena.

Nekoliko stotina alpinista iz cijelog svijeta svake godine dolazi u Indiju kako bi osvojilo jedan od vrhova Himalaja, a Nanda Devi se smatra jednim od najtežih vrhova za osvajanje.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.