Čović: Zvezda je dominantna, na prljave akcije u Podgorici morala je da uslijedi reakcija
Foto:Starsport

Čović: Zvezda je dominantna, na prljave akcije u Podgorici morala je da uslijedi reakcija

Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović posle osvajanja titule u ABA ligi i pobjede nad ekipom Budućnosti u majstorici (97:57) istakao je sa njegov klub sjajno odradio cijelu sezonu.

"Mislim da smo sjajno odradili kompletnu ligu, i polufinalu i finalnu seriju, što su pokazali rezultati, odnosno razlike sa kojima smo dobili ekipe na suprotnoj strani", rekao je Čović novinarima posle meča.

Čović je rekao da je očekivao da veliku rezultatsku prednost i u odlučujućem meču.

"U nekoliko navrata sam rekao ako se svedemo na sport i imamo potpunu regularnost, onda nemamo šta da brinemo. Kao što ste vidjeli, kada se to dogodi onda su rezultati razlike 19, 20, 38 i 43 poena", rekao je on i objasnio kako su crveno-bijeli došli do ovog rezultata:

"Zvezda je dominantna. Možda mnogi nisu vjerovali u ovaj tim na početku, kad smo pravili novog trenera. Znamo da radimo posao, znamo da se borimo i sa vidljivim i nevidljivim neprijateljima. Treba biti uporan i vjerovati u ono što ste napravili kao plan da dođete do određenog cilja. To već radimo godinama unazad i zato imamo rezultate", kazao je Čović.

Čović se osvrnuo na dešavanja zbog kojih je meč počeo sa više od sat vremena kašnjenja.

"Ono što je bilo na početku to je bilo nešto zbog čega sam jako brinuo. Na prljave akcije koje su se dešavale u Podgorici morala je da uslijedi reakcija. Nemam namjeru da pričam o tome. Mislim da je bila fantastična atmosfera. Znam šta je bilo pripremano kao provokacija i izvinjavam se javnosti zbog onog što se desilo na početku i što je iskorišćeno. Ne bih da analiziram kako se dogodilo, kako je koji igrač izlazio na teren i pojedinici koji su bili zaduženi za obezbjeđenje, a nisu iz Crvene zvezde. To je sada nebitno. Bitno je da smo došli do cilja i da smo izdržali jedan maltene zatvoriski režim od utorka do povrataka iz Podgorice. Čestitam stručnom štabu, igračima, upravi i menadžmentu. Istrajali smo i izdigli se kako priliči Beogradu i Srbiji", rekao je Čović.

Upitan da prokomentariše da li su izjave trenera Budućnosti Jasmina Repeše doprinijele ovakvoj atmosferi u finalnoj seriji, odgovorio je:

"Smiješno mi je da pričam o trenerima, ali sa mojim iskustvom od 52 godine gdje sam radio sa vrhunskim trenerima sa ovih prostora, nikada nije dobro kada treneri izgube sa velikom razlikom da alibi traže u nekakvim pričama. Tako se zakuvala čorba, posle čega je slijedilo interesantno saopštenje. Sada vam direktno kažem, Zvezda se ni na prvoj ni na drugoj utamici, a ni na ovoj današnjoj, nije se bavila organizacijom vrijeđanja, pravljenja transparenata... Zapamtite, nikada.. Danas smo se bavili organizacijom da spriječimo tu reakciju, što je normalno", rekao je sinoć Čović.

Tanjug/RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.