Budućnost Voli traži smjenu čelnika ABA lige: Linč i fizičko nasilje sa potencijalno smrtnih ishodom
Foto:Telegraf.rs

Omogućili neregularnost i agresiju

Budućnost Voli traži smjenu čelnika ABA lige: Linč i fizičko nasilje sa potencijalno smrtnih ishodom

Igrači i stručni štab Budućnost Volija su sinoć doživjeli horor - linč i fizičko nasilje a u dogovoru sa Nebojšom Čovićem direktor i sportski direktor ABA lige omogućili su neregularnost u petoj utakmici finala i fizičke napade na igrače Budućnost Volija, saopšteno je iz odgoričkog kluba sinoć.

Iz podgoričkog kluba su istakli da očekuju smjenu direktora i sportskog direktora, ABA lige, Krešimira Novosela i Žarka Čabarkape.

"Nakon napada kojeg su zabilježile kamere i prenijeli svi mediji uključući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala Klubu u zvaničnom saopštenju. Povrijeđeni su igrači Noris Kol, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogodjen stolicom", saopšteno je iz Budućnost Volija.

Iz kluba su istakli da svjesni da je atmosfera takva da nema uslova da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje su, dodaju, dobili informaciju da su ucijenjeni od strane Crvene zvezde, tražilu su da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra danas.

"Na žalost, mada su Novosel i Čabarkapa vidjeli da su naši igrači u pravom smislu riječi jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljih povreda košarkaša i stručnog štaba, sa potencijalno smrtnim ishodom da su još par minuta ostali na terenu, insistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, sa prijetnjom da će se utakmica registrovati sa službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde. Mada svjesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni štab. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren. O svim dešavanjima ćemo detaljno i sa dokazima informisati klubove vlasnike ABA lige, jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smjenu.", poručili su iz Budućnost Volija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.