Priština: Mjesec dana pritvora za četvoricu osumnjičenih terorista iz Sirije
Foto: Info.ks.net

Priština: Mjesec dana pritvora za četvoricu osumnjičenih terorista iz Sirije

Osnovni sud u Prištini odredio je mjeru pritvora za četvoricu osumnjičenih terorista koji su se vratili iz Sirije na Kosovo.

Četvorica osumnjičenih su se u noći između petka i subote zajedno sa još oko sto drugih kosovskih državljana vratili na Kosovo.

Prema portalu gazetaexpress.com riječ je o Agonu Misini, Arijanu Krieziu, Redžu Tafaju i Visaru Ćukovciju.

U noći između petka i subote iz Sirije je u Prištinu vraćeno 110 državljana Kosova, od kojih četvoro boraca, 32 žene i 74 djece.

Vraćeno je još devetoro djece koja su izgubila roditelje u ratu, saopšteno je iz Policije Kosova.

Četvorica boraca su na zahtjev tužilaštva pritvoreni na 48 sati.

Ostalima je pružena potrebna zdravstvena i rehabilitaciona pomoć. Povratnici se nalaze u centru za azil na periferiji Prištine.

Prema policijskim informacijama, vjeruje se da se u Siriji i dalje nalazi još oko 30 boraca u konfliktnim zonama, 49 žena i osmoro djece, koji su građani Kosova, ili porijeklom sa Kosova.

Kosovo će, kako je najavljeno, raditi i na njihovom povratku.

Ministar pravde Abeljard Tahiri juče je na konferenciji za medije rekao da se na ovoj inicijativi radilo od oktobra prošle godine i da je podrška SAD bila od izuzetne važnosti.

"Uloga SAD-a je bila od izuzetne važnosti u ovom procesu, kao i ostalih država kada se radi o razmjeni informacija i o tome gdje se građani nalaze. Zbog osjetljivosti cijele ove operacije ne možemo govoriti o detaljima. Ali, mogu reći da bez podrške SAD-a, ova operacija ne bi mogla da se realizuje", kazao je Tahiri na konferenciji za novinare.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.