Oblak saharskog pijeska stiže u region, prva na udaru Hrvatska
Foto: 24sata.hr

Oblak saharskog pijeska stiže u region, prva na udaru Hrvatska

Veliki pješčani oblak iz Sahare, koji ovog vikenda stiže do Evrope, tokom naredne očekuje se u Hrvatskoj.

Saharska prašina danas je stigla do Portugalije, Španije, Francuske, Velike Britanije, Italije i Njemačke, a tokom noći očekuje se da stigne do južnih krajeva Hrvatske.

Pješčani oblak sjutra će se proširiti na veći dio Hrvatske, javili su hrvatski mediji.

Da li će do Crne Gore stići ovaj oblak prašine za sada nema informacija.

Pješčana prašina iz Sahare više puta godišnje dolazi u evropske zemlje, a uglavnom "stradaju" samo automobili. Ovaj oblak "putovaće" Evropom i početkom naredne sedmice.

Hrvatski meteorolozi su od ponedjeljka najavili više oblaka, a kišu u noći na utorak.

U nastavku sedmice preovladavaće promenjivo oblačno vrijeme, malo kiše padaće u srijedu, a zatim će ponovno biti sunčanije i toplije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.