Đukanović: Predstojeći blagi dani uvijek su prilika da se podsjetimo univerzalnih hrišćanskih i civilizacijskih vrijednosti
Milo Đukanović

Čestitao Uskrs

Đukanović: Predstojeći blagi dani uvijek su prilika da se podsjetimo univerzalnih hrišćanskih i civilizacijskih vrijednosti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Uskrsa, nadbiskupu barskom Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom Iliji Janjiću, sveštenstvu i svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti u Crnoj Gori, uz najbolje želje za napredak katoličke zajednice i ličnu i porodičnu sreću.

"Predstojeći blagi dani, uvijek su prilika da se podsjetimo univerzalnih hrišćanskih i civilizacijskih vrijednosti, mira, međusobnog poštovanja i čovjekoljublja, koje vjekovima zajednički baštinimo na ovim prostorima", kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, to je najbolji odgovor i na savremene izazove, kroz snaženje multietničnosti i multikonfesionalnosti po kojima je prepoznatljiva i današnja Crna Gora, koja je važan faktor regionalne stabilnosti, pouzdan partner u NATO alijansi kao najmlađa članica, i lider u pregovaračkom procesu sa EU.

Navodeći da u svim tim uspjesima katolička zajednica u Crnoj Gori ima svoje visoko uvaženo mjesto i ulogu.

"U ovim danima slavlja želim da odam priznanje i za vaš izuzetan doprinos jačanju i osavremenjavanju tradicionalno čvrstih i prijateljskih veza između Crne Gore i Svete Stolice, kojima će novi impuls dati i skoro otvaranje prve Apostolske nuncijature u našoj zemlji. Uz izraze visokog uvažavanja, vama i svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori, upućujem i najbolje želje da Uskrs provedete u miru, blagostanju i porodičnoj atmosferi, okruženi prijateljima", poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.