Demokrate: Sačuvaćemo Berane koje uprkos svemu, prkosi režimu
SO Berane

Sjednica SO odložena neposredno pred početak

Demokrate: Sačuvaćemo Berane koje uprkos svemu, prkosi režimu

Peta redovna sjednica Skupštine opštine Berane, zakazana za 19.04.2019. godine, odložena je, jer je jedan odbornik koalicije Zdravo Berane obavijestio neposredno prije početka sjednice da je spriječen da prisustvuje, što je dovelo u pitanje izglasavanje čitavog niza odluka koje su bitne za funkcionisanje lokalne samouprave.

Iz Demokratske su kazali da su, dovedeni u situaciju da funkcionisanje lokalnog parlamenta i lokalne samopurave zavisi od volje odbornika u Beranama, opozicione Demokratske partije socijalista i njihove odluke da li će ili ne obezbijediti potrebnu većinu za održavanje sjednice.

"Odbornici Demokratske Crne Gore, svejsni političkog trenutka i odgovornosti koju imaju, ne samo prema 1889 građana koji su na izborima podržali njihovu partiju, već prema svim građanima Berana i svim slobodomislećim građanima Crne Gore, spremni su na kompromise kako bi očuvali beransko ostrvo slobode, koje samo zahvaljujuću neustrašivim i nepotkupljivim Berankama I Berancima prkosi režimu", saopštili su iz ove partije.

Oni ističu da nesloga u koaliciji Zdravo Berane i u partijama koje su konstituenti te predizborne koalicije, samovolja i nedostatak demokratskog kapaciteta čelnih političkih figura koje nose vlast u Beranama, konstantno otežavaju funkcionisanje kako zakonodavne, tako i izvršne vlasti.

"Želimo da podsjetimo da su poslanici svih parlamentarnih partija, na građanskim protestima u Podgorici, pred ukupnom javnošću potpisali Sporazum o saradnji koji nas obavezuje na opoziciono jedinstvo, kako bismo doveli do demokratskih promjena koje su Crnoj Gori, malo je reći, neophodne. Građani Berana, pa i građani Crne Gore, koji uz veliku ličnu žrtvu odolijevaju pritiscima režima ne zaslužuju da se zbog samovolje ili ličnih i uskopatijskih interesa dovodi u pitanje pobjeda koju smo svi teško izborili", ističe se u saopštenju ove partije.

Oni su pozvali koalicione partnere da se pridržavaju koalicionog sporazuma i da rade na ispunjavanju predizbornih obećanja, čija realizacija je predviđena tim sporazumom. Zatim i da prihvate realnost da je u Beranama na vlasti postizborna koalicija.

"Da poruku koju su nam građani Berana poslali na izborima shvate ozbiljno, a želimo da podsjetimo da je koalicija Zdravo Berane imala pad od 25% u odnosu na izbore iz 2014. godine,  i da su građani time jasno pokazali da žele promjene u načinu funkcionisanja lokalne samouprave, ali da isto tako sudbinu grada ne žele da povjere Demokratskoj partiji socijalista. Mislimo da je poruka jasna za sve dobronamjerne", saopšteno je iz Demokratske. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.