Danas konsultativno saslušanje o peticiji
Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu

Traži se doživotna kazna zatvora

Danas konsultativno saslušanje o peticiji "Pravda za Pavla"

Skupštinski Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu obaviće danas konsultativno saslušanje povodom peticije „Pravda za Pavla“, kojom se traži uvođenje doživotne kazne zatvora za počinioce najtežih krivičnih djela, posebno nad djecom.

Peticiju, koju je potpisalo oko 6,5 hiljada građana, parlamentu je početkom marta prošle godine dostavila grupa građana.

Predsjednik Odbora Željko Aprcović kazao je agenciji MINA da su poziv za konsultativno saslušanje dobili predstavnici Ministarstva pravde, tužilaštva, sudova, Ombudsmana, nevladinog sektora i podnosilaca inicijative.

„Odbor će, nakon svestrane analize zahtjeva peticije u dijelu koji se tiče pooštavanja kaznene politike, i saslušanja relevantnih predstavnika institucija, donijeti određene zaključke koje će prezentirati javnosti“, rekao je Aprcović.

Grupa građana pokrenula je peticiju nakon ubistva petnaestomjesečnog dječaka Pavla Jovovića, za koje se terete očuh i majka djeteta, Nermin Šišić i Jelena Jovović.

Inicijatori peticije traže usvajanje “Pavlovog Zakona” kojim će biti omogućeno da osumnjičeni za ubistvo budu osuđeni na doživotnu robiju.

Peticija je prvobitno pokrenuta na vebsajtu www.peticije24.com, gdje je sakupljeno 8.735 potpisa građana.

 Nakon što je prikupljen dovoljan broj online potpisa, dobrovoljci su išli po gradovima i prikupili potpise u formatu koji je potreban kako bi peticija bila predata Skupštini.

Izvor: RTCG/Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.