Tramp i Melanija prvi strani gosti novog japanskog cara
Donald Tramp i Melanija

Tramp i Melanija prvi strani gosti novog japanskog cara

Američki predsjednik Donald Tramp će u maju biti prvi strani zvaničnik koji će se sastati s novim japanskim carem Naruhitom, saopštila je Bijela kuća.

Donald Tramp i njegova supruga Melanija će boraviti u Japanu od 25. do 28. maja i biće "prvi strani gosti" nakon što princ prestolonasljednik Naruhito postane novi car Japana.

"Ta državna posjeta će ojačati postojeće uske veze izmedu američkog i japanskog naroda i naglasiće važnost našeg savezništva i partnerstva", izjavila je portparolka Bijele kuće Sara Sanders.

Tramp će posle sastanka sa Naruhitom razgovarati s japanskim premijerom Šinzom Abeom koji će prethodno, 26. i 27. aprila, boraviti u Vašingtonu.

SAD i Japan su ove nedjelje u Vašingtonu započeli trgovinske pregovore koje je inicirao Tramp u cilju brzog rješavanja postojećih nesuglasica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.